Οι Καταρράκτες στο Νυδρί είναι ένα απο τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα στη Λευκάδα, πραγματικό μνημείο φυσικής ομορφιάς. Πρόκειται για ένα πανέμορφο τοπίο γεμάτο νερά μέσα στα πλατάνια. Για να βρεθείτε εκεί θα χρησιμοποιήσετε μια ξύλινη σκάλα. Αν ακολουθήσετε και τη δεύτερη σκάλα στο βάθος, θα βρεθείτε σε ακόμα μεγαλύτερους καταρράκτες και μια λίμνη όπου μπορείτε να κάνετε και μερικές βουτιές.
Θα το βρείτε σε απόσταση δέκα λεπτών από το Νυδρί. Εκεί θα βρείτε τους πρώτους καταρράχτες, ενώ μπορείτε να απολαύσετε ένα μαγευτικό τοπίο αν συνεχίσετε την πεζοπορία σας μέσα στη φύση για ακόμα είκοσι λεπτά. Ο Καταρράκτης Δημοσάρη είναι ένα ακόμα εντυπωσιακό αξιοθέατο του νησιού της Λευκάδας που αξίζει να επισκευθείτε.
Το Μουσείο Φωνογράφου στη Λευκάδα βρίσκεται στον κεντρικό πεζόδρομο της παλιάς πόλης του νησιού. Αποτελεί ένα απο τα πιο ιδιαίτερα αξιοθέατα του νησιού της Λευκάδας μιας και μέσα σε αυτό μπορείτε να δείτε μια αξιόλογη συλλογή από γραμμόφωνα και μουσικά όργανα καθώς και πλήθος από λαογραφικά αντικείμενα όπως κάρτες, κοσμήματα, φωτογραφίες, κεντήματα, εργαλεία και νομίσματα.
Ο αρχαιολογικός αυτός χώρος περιλαμβάνει τα ερείπια της αρχαίας Λευκάδας, που χρονολογούνται από τα αρχαϊκά έως τα ρωμαϊκά χρόνια, τα δύο νεκροταφεία της αρχαίας πόλης, μεμονωμένα μνημεία και διάσπαρτα οικοδομικά λείψανα όπως τάφους, αγροικίες και λιμενικές εγκαταστάσεις. Η αρχαία πόλη εγκαταλείφθηκε γύρω στο 1300, ενώ στη συνέχεια οι συνεχείς σεισμοί σχεδόν την αφάνισαν.
Ο Ναός του Παντοκράτορα στη Λευκάδα είναι ένα απο τα σημαντικά ιστορικά και θρησκευτικά αξιοθέατα στο νησί. Στο εσωτερικό θα θαυμάσετε τοιχογραφίες διάσημων αγιογράφων αλλά και σπάνιες εικόνες. Χτίστηκε το 1864 και άνηκε στην οικογένεια του ποιητή Αριστοτέλη Βαλαωρίτη. Μάλιστα στον ναό βρίσκεται και ο τάφος του γνωστού ποιητή.
Πρόκειται για μια θαλάσσια σπηλιά η οποία βρίσκεται στο Μεγανήσι και έχει βάθος τριάντα περίπου μέτρων με μια μικρή παραμυθένια αμμουδιά στο εσωτερικό της. Λέγεται ότι χρησιμοποιήθηκε κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ως ορμητήριο από το υποβρύχιο «Παπανικολής», ενώ υπάρχει και ο θρύλος που λέει ότι εδώ βρήκε καταφύγιο τα χρόνια της Τουρκοκρατίας ένας παπάς με τους μαθητές του, για να γλυτώσουν από τους πειρατές.