Παραλίες

Οι παραλίες της Λευκάδας είναι από τις ομορφότερες της Μεσογείου. Τα πεντακάθαρα καταγάλανα νερά τους και πανέμορφα καταπράσινα τοπία θα σας συναρπάσουν. Θέλετε να περάσετε στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης με την οικογένειά σας; Θέλετε να διασκεδάσετε σε πιο έντονους ρυθμούς με την παρέα σας; Σας αρέσουν τα θαλάσσια σπορ και η αδρεναλίνη; Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ένα μεγάλο πλήθος από παραλίες, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις πιο γνωστές παραλίες με κάποιες βασικές πληροφορίες για να μπορέσετε να επιλέξετε ποιές θα επισκεφθείτε.

Πόρτο Κατσίκι

Πόρτο Κατσίκι

Από τις πιο γνωστές παραλίες της Λευκάδας και από τις καλύτερες της Μεσογείου. Διαθέτει βότσαλο, έχει πεντακάθαρα νερά, ενώ είναι μερικώς οργανωμένη.

Εγκρεμνοί

Εγκρεμνοί

Παραλία με βότσαλο και εντυπωσιακά πεντακάθαρα τιρκουάζ νερά. Γύρω της υπάρχουν εντυπωσιακοί γκρεμοί και η πρόσβαση γίνεται μέσω σκάλας. Η παραλία είναι μερικώς οργανωμένη.
little beach near Agios Nikitas. Lefkada, Greece

Άγιος Νικήτας

Μικρή παραλία με βότσαλο και καθαρά νερά. Είναι μερικώς οργανωμένη και βρίσκεται μπροστά στον ομώνυμο οικισμό.

Agios Ioannis sunset

Άγιος Ιωάννης

Αμμώδης παραλία με γαλαζοπράσινα νερά. Είναι οργανωμένη και είναι από τις πιο φημισμένες παραλίες στη Λευκάδα.

milos

Μύλος

Παραλία με βότσαλο και εντυπωσιακά τιρκουάζ βαθιά νερά. Η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο με τα πόδια, από το γραφικό μονοπάτι που ξεκινάει από τον Άγιο Νικήτα (20 λεπτά περπάτημα), ή με βάρκα.

gialos

Γιαλός

Μεγάλη αμμώδης παραλία με βράχια που βρίσκεται στο δρόμο για Εγκρεμνούς και Πόρτο Κατσίκι. Η παραλία είναι μερικώς οργανωμένη, ενώ μέρος της αποτελεί περιοχή γυμνιστών.

vasiliki

Βασιλική

Αμμώδης παραλία που βρίσκεται μπροστά στον ομώνυμο οικισμό και είναι οργανωμένη. Συγκαταλέγεται στις δέκα καλύτερες του κόσμου και στις τρεις καλύτερες της Ευρώπης για windsurfing.

ammousa

Αμμούσα

Μικρή οργανωμένη παραλία με βότσαλο. Βρίσκεται κοντά στη Βασιλική.

Αγιοφύλλι

Αγιοφύλλι

Από τις ομορφότερες βοτσαλωτές παραλίες του νησιού με γαλαζοπράσινα και πεντακάθαρα νερά. Βρίσκεται σε έναν πολύ γραφικό κολπίσκο στην αριστερή πλευρά της Βασιλικής.

Κάθισμα

Κάθισμα

Παραλία με εξωτική ομορφία, είναι η πιο κοσμοπολίτικη της Λευκάδας. Εχει λευκή βοτσαλωτή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά και είναι οργανωμένη.